You are currently viewing Kenelle Facebook mainonta sopii ja kenelle ei?

Kenelle Facebook mainonta sopii ja kenelle ei?

Facebook mainonta on yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa omalle yritykselle sopiva kohdennettu asiakaskunta ja mainostaa helposti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Se ei kuitenkaan sovi kaikkien tarpeisiin. 

Facebook mainonnasta on kasvanut yksi yleisimmistä ja suosituimmista mainonnan muodoista. Eikä suotta. Se on alustana aivan omaa luokkaansa sillä sen avulla pystyt kohdistamaan mainontaa hyvinkin rajatulle kohderyhmälle ja näkemään mainostesi tehon hyvinkin nopeasti.

Oletetaan vaikka, että myyt kotimaisia huonekaluja ja laitat  yrityksesi mainoksen yhdelle Suomen kovimmista (ja kalleimmista!) mainospaikoista, Hesarin etusivulle. Tiedät suurin piirtein sen tavoittavan X määrän silmäpareja ja hyvällä tuurilla jos mainos on tehokas, se herättää keskustelua myös somessa (mikä taas lisää printtimainoksesi näkyvyyttä). Selvää on, että mainoksesi saa paljon näkyvyyttä, mutta onko se sittenkään juuri sinulle hyödyllistä näkyvyyttä? Saatat tavoittaa sillä puoli Suomea, mutta löytyykö joukosta kuinka paljon potentiaalisia asiakkaita – se onkin kysymys erikseen.

Kun taas mainostat Facebookissa, voit tarkasti määritellä mainokset juuri sopivaksi kullekin asiakasryhmälle. Oletetaan vaikka, että haluat tavoittaa asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisesta muotoilusta, asuvat tietyllä paikkakunnalla, ovat tietyn ikäisiä, ovat joko naisia tai miehiä ja käyvät Asuntomessuilla ihastelemassa koteja ja huonekaluja.  Tällaisen kohderyhmän tavoittaminen onnistuu Facebookissa ja varmistat, että mainosrahasi uppoavat vain ja ainoastaan haluamallesi asiakaskunnalle.

Facebook on aivan ainutlaatuinen työkalu, kun halutaan tehdä kohdennettua mainontaa, saada konversioita (eli ihan oikeaa kauppaa tai kontakteja) ja nähdä mainonnan tulos lähestulkoon reaaliajassa.

Kenelle Facbook mainonta ei ole paras vaihtoehto

Vaikka Facebook mainonnasta puhutaankin, että sen voi aloittaa vaikka muutamilla kympeillä, niin alalla tiedetään ettei muutaman kymmenen euron kuukausibudjetilla saada parasta irti Facebookin kaikista työkaluista. Pienellä budjetilla saat mainoskampanjasi käyntiin, mutta luonnollisesti suuremmalla budjetilla saat enemmän vaihtoehtoja käyttöösi. Älä säikähdä, et tarvitse monien tonnien mainosbudjettia, mutta esimerkiksi 1000€/kk-budjetti antaa huomattavasti enemmän mahdollisuuksia tehdä monipuolisempaa Facebook-mainontaa, kuin 100€:n kuukausibudjetti.

Facebookissa mainostavan olisi myös hyvä tietää Business Manager-työkalun käytäntöjä, eli mitä saa tehdä ja mitä ei. Facebook on hyvin tarkka siitä millaista mainontaa se hyväksyy alustalleen, joten voit olla varma että osa tekemistäsi mainoksista tulee bumerangina takaisin sen jälkeen, kun Facebookin oma tiimi on käynyt mainokset läpi ennen julkaisua. Tällaisessa tapauksessa työtä helpottaa ja nopeuttaa, kun tiedät heti mitä mainoksissa pitää muuttaa. Jos ohitat nämä muutokset, voidaan mainoskampanjasi keskeyttää tai sulkea pysyvästi. Tämän lisäksi Facebookin Business Manager-työkalu uudistuu ja päivittyy jatkuvasti, joten on tärkeää pysyä perillä sen teknisestä kehityksestä.

Facebook mainonta ei myöskään sovi siinä tapauksessa, jos sinulla ei ole aikaa käytettävissä mainontaa. Mainoskampanjassa tärkeintä on kampanjan seuranta ja jatkuva reagointi, jotta haluttuihin tuloksiin päästään. Ei siis kannata aloittaa Facebook mainontaa ja jättää mainoksia pyörimään olettaen, että ne hoitavat itse hommansa. Tämä on yksi yleisimmistä ja kalleimmista virheistä mitä mainostaja voi tehdä.

Haluaisitko tehdä Facebook mainontaa, mutta tarvitsisit siihen ammattilaisen apua? Laita viestiä, niin katsotaan miten voisin olla avuksi!