You are currently viewing Miksi yritykset hyötyvät natiivimainonnasta ja mitä se edes on?

Miksi yritykset hyötyvät natiivimainonnasta ja mitä se edes on?

Jos olet mainostaja, olet varmasti kuullut natiivimainonnasta. Jos taas olet asiakkaan saappaissa, niin tämänkaltainen mainonnan muoto saattaa olla vielä vieras, vaikka oletkin varmasti tietämättäsi joutunut natiivimainonnan “uhriksi”.

Pääsin itse aitiopaikalta seuraamaan natiivimainonnan rantautumista Suomeen, koska toimisto jossa aikoinaan työskentelin oli yksi ensimmäisistä joka lanseerasi natiivimainontaa Suomen markkinoille. Ja mistäpäs muualta, kuin Ruotsistahan se tämä(kin) mainonnan muoto tuli meille Suomeen. Siinä vaiheessa, kun Ruotsin pääkonttorissa ideoitiin jo uusia natiivimainoskampanjoita niin samanaikaisesti me täällä Suomessa yritimme vääntää rautalangasta mitä se natiivimainonta oikein ja miksi se on niin tehokas mainonnan muoto.

Lähestulkoon kaikissa myyntitapaamisissa saatiin vastaukseksi ei, kun kysyimme eri alojen yrityksiltä ovatko he kuulleet natiivimainonnasta. Siihen aikaan natiivimainontaa teki meidän lisäksi oikeastaan vain muutama mainostoimisto, sekä Alma Media ja Sanoma Media. Nyt jos laitat Googlen hakuun natiivimainonnan huomaat, että sitä tarjoaa lähes jokainen toimisto.

No mutta mitä se natiivimainonta sitten on?

Natiivimainontaa verrataan usein advertoriaaliin, mutta toisin kuin advertoraalista puhuttaessa natiivimainontaa tehdään suurimmaksi osaksi netissä. Toki minäkin olen tehnyt natiivimainontaa printtinä mm. Hesariin, mutta digi on tässä mainosmuodossa ehdottomasti yleisempää.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan natiivimainonta tarkoittaa mainontaa, joka on mahdollisimman lähellä – niin visuaalisesti, kuin rakenteellisesti sitä ympäristöä missä mainos julkaistaan. Natiivimainonnan tarkoitus on “sulautua” siihen alustaan missä mainostetaan ja mainonnan ohella tarjota asiakkaille laajempaa tietoa yrityksen tuotteista ja palveluista.

Kenelle natiivimainonta sopii?

Lähestulkoon kaikille yrityksille, jotka haluavat myydä tuotteitaan tai palveluitaan! Tämä onkin natiivimainonnan paras puoli. Se sopii oikeastaan kaiken tyyppisille yrityksille ja toimijoille, mutta mielestäni parhaimman hyödyn siitä saavat irti etenkin sellaiset yritykset joiden tuotteiden tai palveluiden selittämiseen ei riitä pelkkä mainosslogan.

Olen esimerkiksi itse tehnyt natiivimainontaa kosmetiikka-alan yritykselle, jolloin asiakkaita luonnollisesti kiinnostaa eri tuotteiden vaikutus ja muiden kuluttajien kokemukset tuotteista. Näitä asioita pystytään avaamaan asiakkaille kattavasti natiivimainonnan avulla, kun taas esimerkiksi tv-mainonnan mainosaika on rajallista (koska kustannukset) jonka vuoksi tärkeä tieto täytyy tiivistää hyvin lyhyeen muotoon. Sama ongelma pätee bannerimainontaan. Koska mainosbannerin koko on rajallinen, on siinä tilaa vain parille mainoslauseelle. Natiivimainonnassa suositaan yleensä artikkeli- tai blogityyppistä lähestymistapaa, jolloin vaativammatkin palvelut ja tuotteet on mahdollista perustella asiakkaalle paremmin. Ja tottahan toki jokaista kiinnostaa lukea asiakaskokemuksia ja nähdä mahdollisia ennen- ja jälkeen kuvia, ennemmin kuin ostaisin tuotteen tai palvelun pelkän mainosbannerin perusteella.

Täältä näet muut asiakkauudet joille olen tehnyt natiivimainontaa >>

No nyt varmasti ihmettelet mitä eroa on natiivimainonnalla ja sisältömarkkinoinnilla? Noh vastaus on yksinkertainen, natiivimainonta on poikkeuksetta aina maksettua mainontaa ja tämä teksti mitä parhaillaan luet natiivimainonnasta on sisältömarkkinointia.

Haluatko kuulla lisää siitä miten natiivimainontaa voisi hyödyntää teidän yrityksessä? Laita viestiä, niin jutellaan lisää.